En dag i taget

Orginaltitel:
Ej angivet

Längd:
8x58 min

Köppris:
Per del: 1 250 kr

Trailer:
Ej tillgänglig.
Filmtext:
Sveriges Television har under 2000 och 2001 producerat och sänt åtta uppmärksammade och prisbelönta filmer om vanliga folksjukdomar...

"Med de här filmerna vill vi dels upplysa de människor som inte vet vad folksjukdomar innebär, men framför allt vill vi ge dem som plågas en knuff mot ett bättre liv och visa på att det finns vägar ut."
Regissören Göran Stangertz

En dag i taget - Utbrändhet
Sjuksköterskan Marianne slits mellan familjen och sitt krävande arbete på sjukhusets akutmottagning. Marianne engarerar sig i varje enskilt fall på sjukhuset samtidigt som hennes man Leif, hennes dotter och föräldrarna tar för givet att hon alltid ska finnas till hands.

En dag i taget - Panikångest
Henrik är i 30-årsåldern och jobbar som gymnasielärare. Han är omtyckt och trivs med jobbet, men känner ibland att kraven är stora på honom. På väg hem från jobbet en dag får han plötsligt ett hårt tryck över bröstet och svårt att andas. Henrik blir livrädd och fruktar en hjärtattack, men akutläkaren kan inte hitta något fel. En kort tid därefter inträffar ett nytt anfall och ångesten tilltar. Henrik blir mer och mer isolerad tills han inte längre vågar lämna sitt hem.

En dag i taget - Spelmissbruk
T-baneföraren Elisabeth gör allt för att dölja sitt bingospelande för omgivningen. Drömmen om storvinsten gör att en allt större del av hennes besparingar går till spelandet, samtidigt som hon snärjer in sig i ett allt mer komplicerat virrvarr av lögner. Elisabeth drar sig undan både man och vänner och kan snart inte heller sköta sitt jobb. När konsekvenserna av spelandet blir allt större finner Elisabeth till slut bara en utväg. Elisabeths omgivning står oförstående inför beroendet.

En dag i taget - Alkoholism
Kerstin är en ensamstående och frånskild mamma. Hon jobbar på ett servicehus, vantrivs på sitt arbete och känner sig misslyckad. Från att ha tagit "ett glas vin för att kunna slapna av" blir Kerstins alkoholkonsumtion så småningom allt större. Hon smyger med flaskorna och tror sig dölja drickandet, tills bubblan en dag spricker och hon tvingas konfrontera sitt problem.

En dag i taget - Medicinmissbruk
Flerbarns mamman Sussi lever ett hektiskt liv och har svårt att slappna av. För att kunna sova på nätterna börjar hon med sömntabletter, ordinerade av en läkare. Det blir början till medicinberoendet. Undan för undan ökar hennes tablettmissbruk och hon sluter sig alltmer inom sig själv. Sussi försöker sluta på egen hand men misslyckas. Slutligen inser hon att hon måste få professionell hjälp. Det blir en lång väg tillbaka.

En dag i taget - ADHD/DAMP
Karin förstår tidigt att det är något som inte stämmer med hennes son Albin. I skolan har han svårt att följa med och han får väldiga raseriutbrott. När Albin får diagnosen ADHD kommer beskedet delvis som en lättnad för Karin, som hoppas på att Albin äntligen ska få hjälp. Hjälpen uteblir dock och familjen känner sig orolig och övergiven. De känner sig svikna av skolan, som inte gör tillräckligt, samt av sjukhuset som gav diagnosen men inte på något sätt följer upp. Karins liv kretsar snart bara kring Albin och när skolan inte längre vill ta sig an honom blir hon tvungen att stanna hemma på heltid.

En dag i taget - Sexmissbruk
Lektorn Tommy bär på en obestämd oro. Han känner stor tomhethetskänsla inom sig som han försöker döva med sex. Trots att han lever ett normalt liv konsumerar han tvångsmässigt mängder av porrtidningar och porrfilm. Han har även många tillfälliga förbindelser med kvinnor. När Tommy får en lektorstjänst i Göteborg och börjar veckopendla hem till sin fru Helen och deras två barn, blir hans sexuella utsvävningar allt mer omfattande. Han försöker dölja sitt beteende för kollegor och familj, men när en ung studentska anmäler honom är skandalen ett faktum.

En dag i taget - Ätstörningar
Mie är på ytan en "lyckad" person; 25 år, fotograf, oerhört ambitiös med enorma krav på sig själv. Vi möter Mie för första gången då hon ligger på intensiven och läkarna kämpar för hennes liv. Svårt sjuk i anorexi och undernärd har hon försökt ta livet av sig. För Mie blir det första steget tillbaka att inse att hon faktiskt är sjuk.

Samtliga priser som anges ovan är exklusive moms och frakt.