Små och stora stenar

Orginaltitel:
Pebbles and stones

Längd:
26 min

Köppris:
2 500 kr

Påseende:
Finns för påseende kostnadsfritt i 14 dagar. Kund betalar returporto.

Trailer:
Ej tillgänglig.
Filmtext:
Det är den 11e september, 2001. Idag är det en av de viktigaste dagarna i Helens karriär, hon har en viktig roll i en teaterföreställning som har premiär och det är även idag hennes man flyttar till ett ålderdomshem. Under teater- repetionen får Helene ett telefonsamtal som hon måste ta...

Det är från ålderdomshemmet där hon lämnade sin man. Han har försvunnit. Nu måste hon bestämma sig för att antingen åka ut och leta efter honom samtidigt som hon då riskerar att teaterföreställningen ställs in, eller ska hon be sina barn om hjälp. Strax efteråt får de information om tragedin i New York.

Filmen är inspirerad av vad som hände den 11e september 2001 men även av Zen Buddhists berättelse om en professor i filosofi som presenterar en burk och några stora stenar för sina elever. Han lägger de stora stenarna i burken och frågar eleverna om burken är full. Alla elever är eniga om att den är det. Professorn fyller sedan på med lite mindre stenar i burken. De mindre stenarna faller emellan de större och fyller burken. Åter igen frågar han sina elever om burken är full. De skrattar och är överens om att den är det. Då tar professorn fram sand och häller den i burken. Sanden rinner emellan de stora och de mindre stenarna och fyller burken. Nu är burken full, säger professorn. Denna burk symboliserar erat liv. De stora stenarna visar det man värderar mest i livet t ex familjen, barnen, frun. De mindre stenarna symboliserar de som är lite mindre värt t ex bilen, huset, båten. Sanden symboliserar det som är minst viktigt för oss i livet. Syftet med denna film är alltså att lära oss prioritera. För fyller vi burken med sand först, får vi inte plats med de stora stenarna.

Syfte:
Små och stora stenar hjälper er att starta en diskussion om prioriteringar i livet, på arbetsplatsen, på avdelningen, i hemmet, i gruppen osv. Filmen kan användas som inledning vid en diskussion om krishantering, stress och utbrändhet. Stress och utbrändhet idag, kan bero på en svårighet att fokusera på de centrala delarna i tex arbetet.

Målgrupp:
Filmen vänder sig till alla inom en organisation.

Utbildningsmaterialets innehåll:
  • DVD-film

    Samtliga priser som anges ovan är exklusive moms och frakt.

  • Vi rekommenderar!

    Processer – förbättra och utveckla din verksamhet
    Varför fungerar det inte? Det är en fråga vi ofta ställer oss i vårt arbete och många gånger har vi svårt att se var problemen egentligen ligger. Filmen skildrar hur lärarna på en skola tröttnar på alla misstag och bestämmer sig för att förbättra sin arbetssituation...